Social Links Search User Login Menu
Tools
Close

Competitief zeilen in een bijzondere sportboot

The Flying Fifteen/Other Languages/Nederlands
De Flying 15: Deelnemen aan zeilraces met de meest ruime mogelijkheid voor crewgewicht. Dit wordt misschien uw volgende fascinerende raceboot. Lees verder.

The Flying 15 – een snelle planerende kielboot voor twee personen, gepast voor elke leeftijd en voor alle crewgewichten

Ben je

  • een vader die wil gaan zeilen met zijn tienerzoon of -dochter, of
  • een echtpaar (of koppel), of
  • twee lichtgewicht Laser zeilers die graag zeilen zonder te moeten zwemmen en graag een team willen vormen, of misschien
  • ga je, na een grote raceboot, nu liever kleiner varen, of
  • wil je overschakelen van Fireballs of 5o5s, nu kapseizen je minder gaat aanspreken.


In elk van die groepen en ook daarbuiten, hebben we, over de ganse wereld zeilers die nu reeds met de Flying 15s zeilen.

Ontworpen door de legendarische Uffa Fox, is de 6 m Flying Fifteen erin geslaagd sinds 1940 zijn reputatie als sensationele 2 mans raceboot hoog gehouden.

Met de Flying 15 is zeilen tegen redelijke prijs toegankelijk voor mannen en vrouwen van 15 tot 75 jaar en zelfs ouder, met een grote verscheidenheid van lichaamsgewicht en -lengte.

Met deze boot doe je aan close racing, zowel op zee als op binnenwater. De klasse is in 9 landen over de hele wereld beschikbaar. Het zijn boten die gedurende lange jaren geschikt blijven als competitieve wedstrijdboten. De boot die tijdens het Wereldkampioenschap 2015 op de tweede plaats eindigde werd in 2002 gebouwd.

Indien je meer wil vernemen of misschien met één van deze boten wil gaan zeilen, neem dan contact met Commodore Peter Rooke (Perth, Australia) or Greg Wells (United Kingdom South Coast). Zij zullen met veel plezier een uitstap organiseren in een zeilclub nabij de plaats waar je verblijft in één van de landen waar de klasse vertegenwoordigd is.

Misschien is er wel een kampioenschap in een land dichtbij – kom dan gerust langs om een kijkje te nemen en een proeftocht te maken.

Voor verdere inlichtingen kan je terecht op de internationale website van de klasse of neem een kijkje op de UK Flying Fifteen Association, je vindt er heel wat informatie.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in de wereld van de Flying 15.

Back To Top